Een Tex-Mex klassieker die niet mag ontbreken in dit overzicht. Wist je dat quesadilla letterlijk een ‘kaasdingetje’ betekent? Kom maar door met die kaasdingetjes met Jackfruit Reepjes en groene koriander-mango salsa!

Ingrediënten

voor 4 personen
8 plakken vegan cheddar
4 volkoren tortilla’s
2 verpakkingen Rootzz of Nature Jackfruit Reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
100 g baby spinazie
70 g tomatenpuree
1 tl chilipoeder zonnebloemolie zout en peper

voor de mango salsa
2 tomaten, kleine blokjes 1 mango, in kleine blokjes
1 rode ui, fijngesneden
10 g koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor de salsa:
Meng de ingrediënten in een mengkom.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Voor de quesadillas:
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Fruit de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpuree, chilipoeder en Rootzz of Nature Jackfruit Reepjes toe aan de pan en bak 3-4 minuten mee.
Beleg een tortilla met cheddar, spinazie, het jackfruit mengsel en dek de quesadilla af met nog een tortilla.
Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Plaats de quesadilla voorzichtig in de koekenpan en bak de quesadilla op middelhoge temperatuur.
Draai de tortilla voorzichtig om, wanneer hij aan de onderkant goudbruin begint te worden. Doe dit met behulp van een bord, ter grootte van de pan. Plaats het bord over de pan, draai dit voorzichtig om en schuif de quesadilla terug in de pan.
De quesadilla is klaar wanneer de cheddar gesmolten is en ze knapperig en goudbruin zijn! Herhaal tot de tortilla’s op zijn.
Snijd de tortillas in kwarten en serveer met de mangosalsa.
Receptcredits: Rootzz of Nature

Het bericht Volkoren quesadillas met jackfruit reepjes en mangosalsa verscheen eerst op Plantaardig.org.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie