Twee smokey burgers, één broodje: dubbel het plezier! Perfect voor de stevige trek. Serveer hem tijdens de lunch of vul hem aan met side dishes voor een volledige avondmaaltijd. Deze jackfruit burger is het lekkerst met ketchup en koolsla!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 verpakkingen Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers
4 hamburgerbroodjes
2 tomaten, in plakken
1 rode ui, in ringen
50 g romaine sla, gewassen
4 el ketchup
olijfolie
zout en peper
voor de koolsla
200 g rode kool, in dunne reepjes
100 g wortel, julienne
15 g peterselie, fijngehakt
3 el yoghurt
1 el mayonaise
1 el appelazijn
3 tl Dijonmosterd
Bereidingswijze
Koolsla:
Meng de ingrediënten door elkaar in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Burger:
Snijd de hamburgerbroodjes open. Verhit olijfolie in een koekenpan en rooster hier kort de broodjes in, totdat de snijkant goudbruin van kleur is.
Verwarm opnieuw olijfolie in de pan, op hoog vuur, en bak de Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers gedurende 3-4 minuten. Draai deze halverwege om.
Bestrijk ieder broodje met ketchup en leg hier een burger op gevolgd door, tomaat, romaine sla, de tweede burger, rode ui en koolsla. Serveer de burgers direct.
Receptcredits: Rootzz of Nature
Het bericht Jackfruit recept: dubbele jackfruit burger verscheen eerst op Plantaardig.org.
No responses yet