De aubergineplant vindt zijn oorsprong in Azië, waar jackfruit ook vandaan komt. Veel meer dan tomaat, verse koriander en een oven heb je niet nodig om met deze twee vruchten een feestmaal op tafel te zetten. Dit plantaardig recept is om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 verpakkingen Rootzz of Nature Jackfruit Reepjes
2 aubergines, in de lengte gehalveerd en kruislings ingesneden
1 blik (400 g) tomatenblokjes
15 g verse koriander, grof gehakt
4 el panko
1 el tomatenpuree
2 tl gerookte paprikapoeder olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de aubergines met olijfolie en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aubergines 15-20 minuten in de oven.
Verwarm olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de Rootzz of Nature Jackfruit Reepjes 4-5 minuten.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en het gerookte paprikapoeder toe, en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de tomatenblokjes toe en bak dit geheel voor 6-8 minuten tot de saus begint in te dikken.
Hol de aubergines met een lepel uit. Blijf ongeveer een centimeter van de rand af. Voeg de binnenkant van de aubergines toe aan de pan met de Jackfruit Reepjes en bak dit nog 2 minuten mee.
Doe de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en vul deze met het jackfruit mengsel. Bestrooi de gevulde aubergines met panko en bak 15 minuten in de oven, totdat de panko goudbruin is.
Garneer de gevulde aubergines met de Jackfruit Reepjes en verse koriander.
Serveer direct.
Receptcredits: Rootzz of Nature
Het bericht Gevulde aubergine met jackfruit reepjes verscheen eerst op Plantaardig.org.
No responses yet